Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε σήμερα στην Κύπρο με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου, και την Υπουργό Αποδήμων της Αρμενίας, Hranush Hakobyan.

Σε αυτή την πρώτη τριμερή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υφίσταται ευρύ περιθώριο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς. Συμφωνήθηκε, καταρχήν, η επεξεργασία κοινών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε ακαδημαϊκούς θεσμούς, πολιτιστικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης και δεξαμενές σκέψεις σε χώρες, όπου διαβιούν ομογενειακές κοινότητες των τριών χωρών, όπως ιδίως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι προτεραιότητα της κοινής τους προσπάθειας θα πρέπει να είναι η νεολαία των τριών ομογενειακών κοινοτήτων. Τέλος, σκοπός θα είναι και η κατάλληλη ανάδειξη της ποντιακής και της αρμενικής γενοκτονίας, καθώς και της εισβολής και παράνομης κατοχής της Κύπρου.

Η επόμενη τριμερής συνάντηση προγραμματίζεται να συγκληθεί στο Ερεβάν τον προσεχή Δεκέμβριο.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.