Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Αττικό Μετρό κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύουμε ότι το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία έχουν ως εξής:

Βρισκόμαστε στο χώρο του αμαξοστασίου. Όπως βλέπετε το έργο ολοκληρώνεται. Σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εργασίες εγκατάστασης του  ηλεκτρολογικο-μηχανικού εξοπλισμού.

Εδώ είναι η καρδιά του μετρό Θεσσαλονίκης. Είμαστε στην τελική ευθεία. θα  γίνει προσπάθεια όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης να στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του χώρου (του Αμαξοστασίου) και του ΟΑΣΘ εφόσον θα είναι ένας οργανισμός και του ΟΣΕΘ (τουλάχιστον η διοίκηση και οι  διοικητικές υπηρεσίες) και προφανώς θα κρατήσει κάποια γραφεία και η Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις του έργου που θα γίνουν, για να μην νοικιάζουμε δεξιά και αριστερά κτίρια.

Το έργο τελειώνει.

Του χρόνου, την ίδια εποχή, τέτοιο καιρό, θα έχουμε τα βαγόνια μέσα στο κτίριο, μέσα στο κέντρο, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το Κέντρο Ελέγχου που θα ελέγχεται από εκεί όλη η λειτουργία του, με το αυτόματο σύστημα που έχει προβλεφθεί για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Πιστεύουμε ότι το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρουμε αν είναι πρώιμο. Ο χώρος είναι τεράστιος. Φαντάζομαι ότι θα έχει και πολλές θέσεις απασχόλησης. Έχουμε μια εικόνα για τους ανθρώπους που θα απασχοληθούν εδώ; Έναν αριθμό…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προβλέπονται γραφειακές εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ εντός του Αμαξοστασίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, εκτός από τους αποθηκευτικούς χώρους, αυτούς της συντήρησης, συνεργεία κτλ.

Δεν μπορεί να κάνει κανείς εκτίμηση για το προσωπικό αυτή τη στιγμή. Μόνο  εκτίμηση προς τα κάτω μπορεί κάποιος να κάνει, προς τα πάνω όχι, και αυτό γιατί σε λίγο καιρό θα έχουμε ευχάριστα νέα και  για τις επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, οπότε θα χρειαστούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι.

 

H πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σχέδιο ανάπτυξης γραμμών του Μετρό Θεσσαλονίκης

 

Επίσημα οικονομικά στοιχεία των ισολογισμών του ΟΑΣΘ από το 1990 έως και το 2016

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.