Με χαμόγελα και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν το νέο Νηπιαγωγείο τους τα προσφυγόπουλα που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελαιώνα.

Το καινούργιο Νηπιαγωγείο άρχισε από χθες, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, τη λειτουργία του με δύο αίθουσες διδασκαλίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αίθουσες διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τις ανάγκες των προνηπίων και νηπίων με βιβλιοθήκη, παιχνίδια, χώρους δραστηριοτήτων και ξεκούρασης.

Η έναρξη της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, που συνολικά μπορεί να δεχθεί 47 παιδάκια, έγινε με την αμέριστη βοήθεια καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητών και φοιτητών του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Συντελεστών Εκπαίδευσης Προσφύγων και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ήδη, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησαν να φοιτούν σε Νηπιαγωγεία τα νήπια και προνήπια που διαμένουν στα εξής Κέντρα Φιλοξενίας:

1. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών, Στρ/δο Αναγνωστοπούλου

2. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Καβαλαρίου εργ/σιο ΣΙΝΑΤΕΞ

3. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κόνιτσας Ηπείρου

4. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης Ηλείας

5. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Λαγκαδίκια Στρ/δο Βογιατζόγλου

6. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κουτσόχερου Λάρισας

7. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας

8. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων ΒΙΠΕ Δράμας

9. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Περιγιάλι Καβάλας

10. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αλεξάνδρειας Ημαθίας Στρ/δο Πελάγου

11. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Ελένης Ιωαννίνων

12. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Πολυκάστρου Νέας Καβάλας

13. Κέντρο Φιλοξενίας Κάτω Μηλιάς Πιερίας

14. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών Ιωαννίνων

15. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα Αττικής

16. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών

17. Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού Αττικής

Αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ξεκινάει με το Κέντρο Φιλοξενίας Θερμοπυλών η εγκατάσταση μονάδων προσχολικής ηλικίας – Νηπιαγωγείων σε 18 Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται συνολικά για 30 μονάδες των δύο αιθουσών.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η άμεση λειτουργία δύο μονάδων προσχολικής ηλικίας οι οποίες ήδη έχουν τοποθετηθεί στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Καράτεπε Μυτιλήνης και στο Βαθύ Σάμου.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.