Από την αρμόδια Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τη δραστηριότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους, ήτοι το χρονικό διάστημα από 01 Μαΐου 2017 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Ειδικότερα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεσώθησαν, την ως άνω περίοδο, συνολικά 12.508 αλλοδαποί υπήκοοι σε 271 περιστατικά έρευνας – διάσωσης, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΣΕΔ και σε άλλα συμβάντα, όπως μηχανικές βλάβες και ακυβερνησίες σκαφών.
Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι, το Κέντρο Επιχειρήσεων το ίδιο χρονικό διάστημα, συνέδραμε το ΕΚΑΒ σε 459 διακομιδές ασθενών από νησιά, από τις οποίες οι 128 πραγματοποιήθηκαν με σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι 331 με ιδιωτικά σκάφη.

 

Η δραστηριότητα του ΕΚΣΕΔ και του ΚΕΠΙΧ αναδεικνύουν έμπρακτα τον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.