Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ, η διαδικασία για την αξιοποίηση του οποίου προχωρεί κανονικά, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη, της Ένωσης Κεντρώων.
 
  Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι για το Λιμάνι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που εξελίσσεται ομαλά, «γατί ακριβώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επεξεργάζεται όλο αυτό το ζήτημα σε συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Και ο Δήμος και τα Οικονομικά Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς της πόλης έχουν κατά κάποιο τρόπο θετική σύγκλιση σ’ αυτήν τη διαδικασία».
  «Τα ζητήματα των εργαζομένων, που είναι ένα κρίσιμο ζήτημα και που αφορά όλη αυτήν την εξέλιξη, βρίσκονται σ’ έναν διάλογο παραγωγικό. Επίσης, έχουμε προχωρήσει το ζήτημα των συνεννοήσεων και των συμφωνιών σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να έχουν χειρότερη -ούτε κατ’ ελάχιστον- μεταχείριση από τη συμφωνία που έγινε στον Πειραιά.
 
Προσπαθούμε να έχουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, γιατί ακριβώς θέλουμε να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.
 
  Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, «βρίσκεται σε εξαιρετικά θετική πορεία, διότι οι επενδύσεις των 180 εκατομμυρίων, για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός δημόσια και που είναι στοιχείο όλης αυτής της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμανιού απαραβίαστο και αδιαπραγμάτευτο, διασφαλίζουν ότι το λιμάνι αυτό πραγματικά θα πάρει τον δρόμο που πρέπει να πάρει. Θα είναι ένα λιμάνι μεγάλης αναπτυξιακής δυναμικής στην ευρύτερη περιοχή, θα επιδράσει σε ολόκληρη τη Μακεδονία και, ως εκ τούτου, θα είναι, συνδεόμενο και με τη σιδηροδρομική γραμμή και με την Εγνατία – έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη – ένας πραγματικός οικονομικός κόμβος».
Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.