Η διάθεση μηχανικών της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) στον Δήμο Κάσου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μελέτες και έργα για την συντήρηση του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Κάσου, συμφωνήθηκε μετά από επικοινωνία του Υπουργού Εσωτερικών με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα το πρωί  για την αδυναμία του δήμου να εξασφαλίσει το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να υλοποιηθούν  οι μελέτες για να  δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες, κάλεσε την Δήμαρχο Κάσου στο υπουργείο Εσωτερικών και την ενημέρωσε ο ίδιος για την θετική εξέλιξη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι μηχανικοί της ΚΤΥΠ θα αναλάβουν τις μελέτες προκειμένου να διεκπεραιωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες και να προχωρήσει το έργο.

Μεταξύ της δημάρχου Κάσου και του Υπουργού Εσωτερικών διεξήχθη μια ουσιαστική συζήτηση για τις ανάγκες του νησιού, την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι νησιωτικοί δήμοι υπό το πολύπλευρα περιοριστικό πλαίσιο των τελευταίων ετών και τις προσπάθειες του υπουργείου να ξεπεράσει προβλήματα με τα διαθέσιμα μέσα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι έρχονται συχνότερα αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα προβλήματα. Ειδικά για την Κάσο διερευνώνται περαιτέρω τα περιθώρια για να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν από έλλειψη προσωπικού. Ταυτόχρονα, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου, μεταξύ άλλων για την υλοποίηση εργασιών διασύνδεσης υφιστάμενων γεωτρήσεων με το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάσος είχε γίνει αποδέκτης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του 2017, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ για 85 για ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους. Αντίστοιχη έκτακτη ενίσχυση  δρομολογείται και για το 2018.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.