Τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα της Νέας Γενιάς Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για τους μακροχρόνια ανέργους και τις τοπικές κοινωνίες, παρουσιάστηκαν σήμερα, παρουσία της Αν. Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστήριξαν το Υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας, που αφορούν συνολικά 45.000 ανέργους.

Με τη συνδρομή τους, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε ένας σταθερός μηχανισμός (ηλεκτρονική πλατφόρμα) μέσω του οποίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να παρακολουθούν την εργασιακή πορεία του κάθε ωφελούμενου του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση του. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της διασύνδεσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις προσλήψεις-απολύσεις που γίνονται. Υπενθυμίζεται ότι στα νέα προγράμματα, οκτάμηνης διάρκειας, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, μέσα από την κατάρτισή του σε Πληροφορική (ΤΠΕ) και παρακολουθώντας σεμινάρια Κοινωνικής Οικονομίας.

«Η υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια επανένταξής τους στην αγορά εργασίας αποτελεί τον κεντρικό στόχο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Υποστηρίζουμε, με μια προσωρινή θέση εργασίας, το σκληρό πυρήνα της ανεργίας, που αποδεδειγμένα δεν βρίσκει  δουλειά στον ιδιωτικό τομέα – δηλαδή  τους μακροχρόνια άνεργους , άνεργους  μεγάλης ηλικίας, με χαμηλά τυπικά προσόντα και πολύ χαμηλό εισόδημα», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου και συμπλήρωσε: «Η Κοινωφελής Εργασία συνδύασε την προσωρινή εργασία μακροχρόνια ανέργων σε συγκεκριμένα έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα του πολίτη».

Επισυνάπτεται  συνοπτική παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.