«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης»

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ »

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των Νηπιαγωγείων της χώρας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 32 Νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη τη χώρα.

Τα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από πενταμελή διεπιστημονική κριτική επιτροπή, της οποίας η σύνθεση είναι η ακόλουθη:

  • Διάλλα Αντωνία (Άντα), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος.
  • Μαλέα Όλγα, Σκηνοθέτιδα, Ιδρυτικό Μέλος του WIFT GR.
  • Μαγουλά Ζωή, Προϊσταμένη Τμήματος Παρακολούθησης των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
  • Μίχου Λαμπρινή, Στέλεχος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
  • Τσιούτσια Μαρία-Αρτεμησία, Καθηγήτρια Μουσικής, αποσπασμένη στη Δ/νση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ.

Η επιτροπή κατέληξε στη βράβευση των εξής έργων ανά κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ-ΚΟΛΛΑΖ (ΈΝΤΥΠΟ Ή ΨΗΦΙΑΚΟ)

1ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας Ελασσόνας, Ν.Λάρισας

2ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ναλμπαντούδη Ιωάννα, Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, «Ονειρόσκαλα» Νέα Μάκρη Αττικής

3Ο Βραβείο: Διθέσιο Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας, Ν. Φθιώτιδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

1ο Βραβείο: 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

2ο Βραβείο:  11ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

3ο Βραβείο:  3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

1ο Βραβείο: Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας

2ο Βραβείο: 11ο Νηπιαγωγείο Χίου

3ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ναυτίλος, Πάτρα

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και  η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση  ευχαριστούν όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό και το εξαιρετικό τους έργο όπως και τους/τις εκπαιδευτικούς που συνέδραμαν στην προσπάθεια των μαθητών/τριών τους.

Ψηφιακές βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο βρίσκονται αναρτημένα τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού

http://i-create.gr/index.php/vravevmenes-dimiourgies/paizoume-me-ola-tapaixnidia-2017-2018

Η εκδήλωση/τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου και ώρα 10:30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα.

Πληροφορίες:  http://www.isotita.gr/

Το έγγραφο σε μορφή doc

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.