Κύρια σημεία

→ Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στη θέση της ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

→ Υπερκαλύψαμε τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Συνεπώς δεν έχει νόημα, με βάση τους αριθμούς, η επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας.

→ Ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα στοιχεία που αφορούν την απόδοση της οικονομίας & ξεκαθάρισε ότι βάσει αυτών πρέπει να γίνει κάθε συζήτηση.

→ Ο κ. Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων. Μίλησε για την ανάγκη να εξέλθει η οικονομία από το μακρύ τούνελ της λιτότητας.

→ Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί πρότασης πακέτο Μοσκοβισί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

→ Kλειδί για να υπάρξει θετική εξέλιξη στις 20/2 παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο του ΔΝΤ όσο και του ΥΠΟΙΚ Γερμανίας.

→ Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών & να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια.

→ Ενδιαφέρουσα η πρώτη έστω και δειλή μετατόπιση του κ. Τόμσεν οτι το ΔΝΤ ενδέχεται να αναθεωρήσει προς το θετικότερο τις προβλέψεις του.

→ Περιμένουμε από τον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα Πρωτογενή Πλεονάσματα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

→ Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία για την εμπέδωση της σταθερότητας, την παγίωση των αναπτυξιακών ρυθμών και την έξοδο από την κρίση.

→ Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον βάρη για την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα.

→ Αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση θα υποχωρούσαν σε όσα μέτρα απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές και θα εφάρμοζαν και άλλα τόσα.

→ Μέχρι χθες στη ΝΔ, ζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Σήμερα μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε.

→ Αύριο, αφού επιτευχθεί η συμφωνία, έχουν την ελπίδα ότι θα μας κατηγορούν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά.

→ Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει για 70’ τις θέσεις του στον κ. Σόιμπλε αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό για να τις παρουσιάσει στους έλληνες πολίτες.

→ Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι ταυτόσημη με τις προτάσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές. Για αυτό δεν την παρουσιάζει δημόσια.

→ Η πρόταση του κ.Μητσοτάκη περιέχει επιπλέον μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.Για αυτό δεν την παρουσιάζει δημόσια

Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει:

– Θέλει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την 2η αξιολόγηση;

– Συμφωνεί με τις απαιτήσεις νέων μέτρων για 4,5 δις ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος;

– Υιοθετεί τις προβλέψεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία;

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.