Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει για την θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της  Ευρώπης τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Μουζάλας είναι άνθρωπος των δικαιωμάτων. Από ιδιαίτερα νέα ηλικία και πολύ πριν την άμεση ενασχόληση του με την ενεργή πολιτική αγωνίσθηκε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των δικαιωμάτων όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Από τη θέση του Υπουργού υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της διαχείρισης της μείζονος Ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης με αποτελεσματικότητα αλλά και αμετακίνητη προσήλωση στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στην προστασία των προσφύγων και των αδυνάτων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού; Έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του κ. Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.