Πηγή: Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε, σήμερα, σε Πρέσβεις και εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Αθήνα, την υποψηφιότητα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα και εξαίροντας την προσωπικότητα και αγωνιστικότητα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε όλους τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου πρωτίστως του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. ΑΝΥΠΕΞ, τόνισε ότι θεωρεί, για τους παραπάνω λόγους, την υποψηφιότητα Μουζάλα, ως υποψηφιότητα υψηλού ηθικού και πολιτικού συμβολισμού.

Ο κ. Μουζάλας, στην τοποθέτησή του, εστίασε στη σημασία του ρόλου του Επιτρόπου ως ενεργού προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπογράμμισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να απασχολούν μόνο πολιτικούς και κυβερνώντες, αλλά πρέπει να είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας. Τόνισε δε την ανάγκη, χτίζοντας στο έργο που έχει ήδη επιτευχθεί, να δοθεί νέα πνοή στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναβαθμισθούν οι στόχοι και προτεραιότητες ενός θεσμού που προασπίζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες.

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μ. Γιαννακάκη.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ορισμένοι εκ των παρισταμένων πρέσβεων, οι οποίοι εκφράσθηκαν θετικά για την ελληνική υποψηφιότητα.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.