Νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα αποδήμων υπέγραψαν σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, και ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν την υπογραφή του μνημονίου, οι δύο αξιωματούχοι υπογράμμισαν την κοινή τους πεποίθηση ότι ο Ελληνισμός είναι ένας. «Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, είμαστε αδέλφια», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε ότι «στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Διασποράς και εστιάζει σε τομείς που αποτελούν προνομιακά πεδία συνέργειας, όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, η τέχνη και ιδιαίτερα η νεολαία, καθώς αποτελεί το μέλλον του λαού και του έθνους μας».

Από πλευράς του, ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, ώστε αυτό το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Ελληνική Διασπορά να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, τη δύσκολη, με τις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και τις παραβιάσεις διεθνών κανόνων, του Δικαίου της Θάλασσας και της διεθνούς νομιμότητας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης και ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τους Αποδήμους, Σάββας Αναστασιάδης.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.