Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχαν το πρωί συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Ασφάλειας της Κορέας, Shim Bo-Kyun. 

Στη μεταξύ τους συνάντηση, καθώς και στην ευρύτερη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πως αυτές μπορούν να έχουν εφαρμογή στο δημόσιο τομέα. Διερευνήθηκε, επίσης, η δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών στην υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής κάθε χώρας. 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου τομέα, για τον οποίο δουλεύουμε συντονισμένα και ασταμάτητα, βρίσκεται στην καρδιά του μετασχηματισμού της κοινωνίας και την οικονομίας. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές, ποια προβλήματα προκύπτουν και πως μπορούμε να βελτιώσουμε το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητά μας».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Κορέας το περασμένο έτος. Έχουμε πολλά κοινά ζητήματα, όπως την προσπάθεια για τη διοικητική ανασυγκρότηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μια αναγκαία διαδικασία για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, αλλά πάνω από όλα για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις διεθνείς συνεργασίες ενδυναμώνουμε τη δική μας προσπάθεια ανασυγκρότησης».

Ο Κορεάτης Υφυπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας, Shim Bo-Kyun, ανέφερε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί με πάθος να δημιουργήσει ένα σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε η χώρα να πάει μπροστά. Στόχος όλων μας είναι να βελτιώσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια διοίκηση, να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο σύστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα του Δημοσίου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, Soo-Suk Lim.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.