Πρόσκληση για ευρεία σύσκεψη απεύθυνε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή την ρύπανση που εκδηλώθηκε κατά τη βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/9/17), στο χώρο του ΥΝΑΝΠ, μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ, κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Αντιπλοίαρχος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ Μαρκουλάκης Στυλιανός και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων WWF ΕΛΛΑΣ, ANIMA, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΜΟΜ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, GRRENPEACE, ΜΕ- DASSER, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Η οργάνωση ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, λόγω κωλύματος στην εκπροσώπηση, απέστειλε επιστολή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος σχετικά με τη πορεία των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και για τη διερεύνηση τρόπων υποβοήθησης των εργασιών από τους προαναφερόμενους φορείς.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, όσο και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι ευελπιστούν στην ενίσχυση του έργου της απορρύπανσης και μέσω των εθελοντικών ομάδων. «Η οικολογική ευαισθησία όλων, αυτές τις μέρες, αποδεικνύει ότι υπάρχει έμψυχο και ενεργό δυναμικό που θα μπορούσε να συμβάλλει ενεργά στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις πληγείσες από τη ρύπανση περιοχές», επισήμαναν οι Υπουργοί.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους για το οικολογικό αποτύπωμα που πρόκειται να αφήσει πίσω της αυτή η ρύπανση κα πρότειναν λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων που όπως όλοι, πολιτική ηγεσία και οργανώσεις, συμφώνησαν ότι πρέπει να κρατήσει τόσο ώστε οι περιοχές να αποκτήσουν την περιβαλλοντική ισορροπία που είχαν.

Ο κ. Φάμελλος και ο κ. Σαντορινιός, τέλος, διαβεβαίωσαν τις οργανώσεις ότι θα ενημερώνονται άμεσα για κάθε εξέλιξη που λαμβάνει χώρα σε σχέση με τα αποτελέσματα των μετρήσεων από το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ δήλωσαν την πρόθεσή τους για επανάληψη της συνάντησης εργασίας με τις οικολογικές και περιβαλλοντικές ΜΚΟ την επόμενη εβδομάδα που περισσότερα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.