Διεθνής ημερίδα για «Το μέλλον της Ευρώπης» (ΥΠΕΞ, Αθήνα) (13/03/17)

  Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει Διεθνή Ημερίδα, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00, στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης, Ακαδημίας 1.

  Την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η ημερίδα έχει τρείς θεματικές ενότητες που αφορούν στις νέες προκλήσεις για την Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, στις Ευρωπαϊκές αξίες και την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς και στη Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Πολιτεία. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε μείζονα ζητήματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διακυβέρνησης. Στόχος είναι να αναγνωρισθούν και να προταθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Ε..

  Υποβολή Θέματος

  Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

  Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

  Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

  Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

  Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.