Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη μαθητικών βίντεο» 6 – 7 Οκτωβρίου 2017, Σπάρτη Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης

Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη μαθητικών βίντεο» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, το τμήμα  Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  και τον Δήμο Σπάρτης στις 6 – 7 Οκτωβρίου 2017 στο Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού στη Σπάρτη.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Λακωνίας σε θέματα σχεδιασμού και δημιουργίας μαθητικών βίντεο στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων. Στο βιωματικό σεμινάριο συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι Σοφία Παπαδημητρίου, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ΥΠ.Π.Ε.Θ., Γεράσιμος Παπαπαναγιώτου, στέλεχος Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ΥΠ.Π.Ε.Θ. και Παναγιώτης Δαραμάρας, στέλεχος ΥΠ.Π.Ε.Θ. Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων του Ν. Λακωνίας, κ. Δημήτρη Βαχαβιώλου και της δημοτικής συμβούλου Σπάρτης, κ. Χριστίνας Μακρυσοπούλου, στην πρόσκληση των οποίων ανταποκρίθηκε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση .

Η επιμόρφωση επικεντρώθηκε σε εκπαιδευτικές μεθοδολογίες που σχετίζονται με τη δημιουργία βίντεο στην τάξη με στόχο την ανάπτυξη ατομικών, συνεργατικών και ψηφιακών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της δημιουργικότητας στα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τους τρόπους με τους οποίους το βίντεο αφηγείται ιστορίες,  έμαθαν  για τις λήψεις και τον ρόλο τους στην αφήγηση, τη δημιουργική χρήση του ήχου και των τεχνικών αφήγησης καθώς επίσης και για την επεξεργασία βίντεο (μοντάζ) κατανοώντας ότι το βίντεο είναι ένα πολύπλοκο, εκφραστικό και αποτελεσματικό μέσο μάθησης.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί σε 5 ομάδες σχεδίασαν, έκαναν τις λήψεις, την επεξεργασία και το μοντάζ, δημιουργώντας τα δικά τους βίντεο, τα αξιολόγησαν μεταξύ τους, εστιάζοντας τόσο στην κατανόηση του περιεχομένου όσο και σε μεθοδολογίες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διδασκαλία συναρπαστική και ελκυστική στους νέους.

ekp rt

 

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.