ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα έγινε, κατά τον πρώτο γύρο του Eurogroup, μία πολύ καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα. Και ήταν πολύ καλή, διότι όλοι οι θεσμοί έκαναν ιδιαίτερα θετικά σχόλια ως προς το ότι ολοκληρώσαμε την τεχνική συμφωνία εξαιρετικά γρήγορα. Όλοι εργαστήκαμε σκληρά για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα. Και η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί. Βεβαίως τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε τα προαπαιτούμενα το ταχύτερο δυνατόν, πράγμα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί.

Επίσης, ήταν καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα διότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και έκανε σαφές ότι ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, καθώς η μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ μέχρι το 2060 θα φτάσει στο 25% αντί για 20% το οποίο ο ίδιος ανέμενε αρχικά. Συνολικά ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση, πολλή δουλειά απομένει, αλλά η Ελλάδα τώρα γυρίζει σελίδα και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή αποδοχή πλέον ότι συμβαίνει αυτό. Με αυτά τα δεδομένα αναμένω μια ακόμα καλύτερη  συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου.

Είμαι βέβαιος ότι ο Μάριο Σεντένο θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Τον στήριξαν πολλοί άνθρωποι, ενώ σύσσωμο το Εurogroup  εκτιμά ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά, παρά το ότι, όπως πολλοί είπαν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει, όχι μόνο για τα συνηθισμένα θέματα του Eurogroup, αλλά και για την ατζέντα της βελτίωσης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.