Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διονύση – Χαράλαμπου Καλαματιανού και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταματίου Ράπτη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, τα εγκαίνια του Κέντρου Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
  Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο (11ο όροφο) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου και θα στεγάζεται πλέον το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, παρευρέθησαν επίσης, οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του εν λόγω Κέντρου, καθώς και μέλη της Ναυτιλιακής Κοινότητας.
 
                   Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Υπουργός ανέφερε: 
«Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ένα διαχρονικό αίτημα αναβάθμισης του ρόλου μιας τόσο κρίσιμης Υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη να προλαβαίνει, να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τα πλοία ώστε να αποφεύγονται τα οποιαδήποτε προβλήματα, μια πολύ ουσιαστική, παρεμβατική Υπηρεσία, η οποία ήταν σχεδόν – ας μου επιτραπεί η έκφραση, “στα αζήτητα”, λόγω του χώρου στον οποίον είχε εγκατασταθεί – σήμερα, μετά από προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, εγκαθίσταται σε έναν εξαιρετικά αξιοπρεπή χώρο.
 Ο νέος χώρος προσφέρει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκεί αυτή η νευραλγικής σημασίας Υπηρεσία, τα καθήκοντά της. Παράλληλα μεριμνούμε και φροντίζουμε για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος. 
  Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέλαβαν την ιδέα να γίνει αυτή η μεταφορά και εργάστηκαν σταθερά και αποφασιστικά στο να είμαστε σήμερα εδώ. Θέλω λοιπόν να ευχηθώ στα στελέχη της Υπηρεσίας καλή δουλειά. Να συνεχίσουν με το ίδιο, έντονο ενδιαφέρον να προσφέρουν υπηρεσίες, διότι είναι μεγάλο το γεγονός της εμπιστοσύνης που εκδηλώνει η πολιτεία σε στελέχη στα οποία αναθέτει τέτοιου είδους πολύ σημαντικές και λεπτές υπηρεσίες». 
Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.