Λύση στο ζήτημα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλεξάνδρος» στην περιοχή της Τούμπας ώστε να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ, βρέθηκε κατά την συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει εκεί Κέντρο Περίθαλψης Ανιάτων από την Εκκλησία και στο οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείο θα δημιουργηθεί το πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας, η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο δήμο.

Για το θέαμα αυτό έχουν υπάρξει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

 

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.