Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

Για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές

Tην Τετάρτη, 7 Ιουλίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στη συγκρότηση Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο διάστημα αυτό, η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης.

Στο ίδιο διάστημα αυτό, ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.  Η Κυβέρνηση -τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική, ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός- θα ακολουθήσουν και άλλες.

Έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες,  ο ΕΝΦΙΑ, ο Φ.Π.Α. στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, καθώς και η επιβολή Φ.Π.Α. στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων, ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων:  Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000. Μειώθηκε ο Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και απαλλάχθηκαν από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Στη διάρκεια της πανδημίας, η Κυβέρνηση στήριξε το Ε.Σ.Υ. με τριπλασιασμό των Μ.Ε.Θ., προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έγκαιρη προμήθεια υλικού, ενώ  οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού.  Παράλληλα, στήριξε και στηρίζει ουσιαστικά πληττόμενους πολίτες, καθώς άπλωσε γρήγορα, αποτελεσματικά και αποφασιστικά ένα ευρύ «δίχτυ προστασίας» πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  Διέθεσε 41  δισ. ευρώ συνολικά σε δημοσιονομικά μέτρα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ρευστότητας για τη στήριξη επιχειρήσεων εργαζόμενων και ανέργων, γεγονός που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας.

Στο μεταξύ, δρομολογήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μπήκαν, ταυτόχρονα, σε εφαρμογή  δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές  πρωτοβουλίες και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρώτη αφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Κράτους, όπου ήδη καταγράφεται εντυπωσιακό άλμα: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα gov.gr για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.  Τέθηκαν σε λειτουργία οι πλατφόρμες για την ψηφιακή θυρίδα των πολιτών, την τηλεκπαίδευση, το σύστημα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112» και την οργάνωση της επιχείρησης «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς. Ο πολίτης άρχισε ξανά να εμπιστεύεται το Κράτος.

Η δεύτερη αφορά στην πράσινη μετάβαση  με τη δρομολόγηση σχεδίων απολιγνιτοποίησης, ηλεκτροκίνησης, δυναμικής στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αναδασώσεων και διαχείρισης αποβλήτων.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις στο αξιόχρεό της. Η χώρα πέτυχε  κατά το πρώτο τρίμηνο, μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές επιδόσεις σε όρους Α.Ε.Π.. Κερδίσαμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, κύρος και αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας.

Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα αντιμετώπισε  με αποφασιστικότητα την καθοδηγούμενη  απόπειρα  εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο και πέτυχε σημαντικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Απέκρουσε με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αλλά και ενεργοποίηση συμμαχιών την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο. Διεθνοποίησε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα ζωτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Ενίσχυσε και διεύρυνε τις στρατηγικές συνεργασίες στην περιοχή. Κατέδειξε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την  Αίγυπτο και επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας με την προμήθεια νέων αεροσκαφών και σύγχρονου στρατιωτικού υλικού.

Μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα ανέκτησε  την αξιοπιστία της και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Από παρατηρητής έγινε  συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ε.Ε.. Και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή μας.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς

Τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης «Δ» -που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής  των Λοιμωξιολόγων, οι μετακινήσεις ενήλικων προς τα νησιά θα γίνονται, από σήμερα, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά.

Αποτελεσματική απάντηση, ωστόσο, στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς  οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία  πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.   Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές.

Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας  έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού 

Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τη θλίψη του για τις καταστροφές. Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου και επανέλαβε τη διάθεσή του να συνδράμει, αν χρειάζεται κάτι περισσότερο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα βοήθειας με την αποστολή δύο Canadair CL-415  για την  αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Στις 16:00 ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Αύριο, το πρωί, θα παραλάβει το Εθνικό Σχέδιο Μεταμοσχεύσεων από το Ίδρυμα Ωνάση.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

ΣΠ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κυρία Εκπρόσωπε, στο φόντο και της σύσκεψης που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως πληροφορηθήκαμε για τους ελέγχους -ευρεία διϋπουργική σύσκεψη- ήθελα να ρωτήσω πόσο ανησυχεί την Κυβέρνηση ένα κλίμα χαλάρωσης, που φαίνεται πως επικρατεί, ιδίως σε νεαρότερες ηλικίες σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση. Και αν βρισκόμαστε προ των πυλών λήψης περιοριστικών μέτρων, ως προς αυτό το πεδίο.

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Από την αρχή, από τον πρώτο μήνα της πανδημίας η Κυβέρνηση καλεί σε εγρήγορση και όχι σε εφησυχασμό. Το ’χουμε κάνει σε όλες τις φάσεις της πανδημίας και στις φάσεις έξαρσης και στις φάσεις ύφεσης. Θα επαναλάβω, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα: Αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους, μεγάλη προσοχή, ενίσχυση του εμβολιασμού και πολύ συχνός διαγνωστικός έλεγχος, αυτοδιαγνωστικός έλεγχος. Το λέω αυτό, διότι πολλά από τα κρούσματα -πάνω από το 50%- έχουν εντοπιστεί από επιβεβαίωση self-test, γεγονός που δείχνει και τη σημασία αυτού του μέτρου, για την πορεία της πανδημίας και την επιδημιολογική επιτήρηση.

Γ. ΣΚΙΝΤΖΗ: Δύο σύντομα ερωτήματα, αν μου επιτρέπετε: Ο συχνός διαγνωστικός έλεγχος για τους ανεμβολίαστους, στον οποίο αναφερθήκατε, προφανώς δεν θα γίνεται δωρεάν, ένα ερώτημα. Κι ένα δεύτερο, κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα, θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία. Μπορείτε, λίγο παραπάνω, να μας το εξηγήσετε;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Από το πλέγμα των τελευταίων μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, το μήνυμα είναι ότι πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα εξακολουθούν να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους. Είναι σαφές ότι ο υγειονομικός κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Και αυτό -όπως προανέφερα- προκύπτει από όλα τα στατιστικά στοιχεία. Πρέπει, λοιπόν, όλοι να είμαστε προσεκτικοί, πολύ περισσότερο οι ανεμβολίαστοι. Όλοι να κάνουν συχνό διαγνωστικό έλεγχο. Επειδή προαναφέρατε το κόστος, υπάρχουν ομάδες δικαιούχων δωρεάν self-test, οι υπάλληλοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως και οι πολίτες ηλικίας 18-30 ετών, στους οποίους  παρέχεται το self-test δωρεάν.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Κυρία Εκπρόσωπε, αναφέρθηκε χθες ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην αλλαγή του υγειονομικού χάρτη. Θα μπορούσατε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα και ένα πλαίσιο γι’ αυτό; Και γιατί να γίνουν μετά από μία πανδημία, να έχουμε ουσιαστικά λιγότερα νοσοκομεία στην επαρχία και όχι περισσότερα;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κατ’ αρχάς, δεν είμαστε στο μετά την πανδημία, δυστυχώς, κυρία Σαμαρά. Θα μείνω σε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός για αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη, με βάση τις ανάγκες και με βάση την εισήγηση που θα κάνει ανεξάρτητη Επιτροπή.

Δ. ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Βλέπουμε σε εικόνες συγχρωτισμού να αποτυπώνεται το εξής: Παρά τις συστάσεις, παρά τα μηνύματα που έχει απευθύνει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ο κόσμος να μην φοράει μάσκα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, σε νησιά ο κόσμος να μην χρησιμοποιεί τη μάσκα. Και θα ήθελα να ρωτήσω, εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάμε πάλι προς την κατάσταση που ίσχυε πριν από τις τελευταίες εντολές: Χρήση μάσκας, δηλαδή, καθολική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Να υπενθυμίσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας. Απαλλαγή από την υποχρέωση αυτή, υπάρχει μόνο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση και έντονος συγχρωτισμός. Γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι. Σε κάθε περίπτωση, όλα αξιολογούνται, ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν έχω, όμως, να σας πω κάτι νεότερο επ΄ αυτού.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κυρία Εκπρόσωπε, ας πούμε, ένας νέος από 18-25 ετών, που δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί και να πάρει τα 150 ευρώ, για να μπει στο πλοίο και να πάει σε ένα νησί, θα πρέπει να πληρώσει κάποιο rapid test; Αυτό είναι το ένα. Και αν υποθέσουμε ότι πάει στο νησί για να κάνει διακοπές, τώρα που τελείωσε και η εξεταστική του περίοδος και νοσήσει εκεί, μετά τι θα κάνει; Θα πρέπει να περιμένει για όλη τη διάρκεια της νόσου και μετά να φύγει από το νησί; Τα έχει σκεφτεί αυτά η Επιτροπή;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Είναι σαφή τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το αν νοσήσει κάποιος σε νησί και πώς μπαίνει σε καραντίνα. Παροτρύνουμε, προφανώς, τους νέους αυτής της ηλικίας να εμβολιαστούν. Σε αυτή τη φάση, ναι, θα πρέπει να πάει στο νησί με rapid test. Σας θυμίζω ότι δωρεάν rapid test γίνονται σε όλη τη χώρα, σε περισσότερα από 130 σημεία σε όλη την Επικράτεια, από τον ΕΟΔΥ. Διαφορετικά, σε ιδιωτική δομή.

Σ. ΡΙΣΤΟΦΣΚΑ: Σε ένα άλλο θέμα. Στη σύσκεψη που θα συμμετέχει σήμερα ο Πρωθυπουργός για τα Δυτικά Βαλκάνια, ποιο θα είναι το μήνυμα που θα στείλει;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για την τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο Κορυφής, της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή. Και είναι προς το συμφέρον των γειτόνων μας να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης, απευθυνόμενος προς τους εμπόρους, είπε να προσέχουν πάρα πολύ, για να μην υπάρξει επόμενο lockdown, γιατί τελειώνουν και τα λεφτά των επιχορηγήσεων. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά; Έχουν τελειώσει; Σε περίπτωση ανάγκης, δηλαδή, δεν θα μπορέσει το Κράτος να τους ενισχύσει;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Εξαρτάται τι εννοείτε. Αυτό που είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι αυτό που δεν θέλουμε, αυτό που απευχόμαστε όλοι: Μια νέα μεγάλη έξαρση που θα αναγκάσει σε νέα περιοριστικά μέτρα. Γι’ αυτό επιμένουμε στους εμβολιασμούς. Γι’ αυτό επιμένουμε στον τακτικό διαγνωστικό έλεγχο, ειδικά των ανεμβολίαστων. Όλη η προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του εμβολιασμού -αυτό θα τονίσει και ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη που έχει αυτή την ώρα με εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων- είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το ταχύτερο δυνατόν, ακριβώς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, με ασφάλεια. Δεν είναι στόχος μας να μείνουμε για πάντα κλειστοί. Δεν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να μείνουν για πάντα κλειστές. Δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας, που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το εμβόλιο, παρότι βλέπει την αποτελεσματικότητά του και τα στοιχεία ως προς αυτό, να κρατάει πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία και την οικονομία.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα για το free pass, τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τη μετακίνηση στα νησιά σήμερα, αλλά και ό,τι γνωρίζουμε για τη 15η Ιουλίου, έχετε μήπως μια πρώτη εικόνα ενδεχόμενης αύξησης των ραντεβού για εμβολιασμό;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Υπήρχε μια ανταπόκριση την τελευταία εβδομάδα. Έχουν κλειστεί περί τα 150.000 επιπλέον ραντεβού, σε σχέση με αυτά που ήταν προγραμματισμένα. Λίγο παραπάνω από τις 100.000 αφορούν την ηλιακή ομάδα των 18-25 ετών. Άρα, υπήρξε ανταπόκριση.

Σας ευχαριστώ πολύ.