ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) του ΥΠΑΑΤ ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής, για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, με σκοπό να ενημερωθούν οι παραγωγοί  που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της οικοτεχνίας, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως προς τη νομοθεσία των τροφίμων.

Ο Οδηγός αφορά προϊόντα οικοτεχνίας όπως για παράδειγμα  προϊόντα δημητριακών, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, γλυκίσματα, προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα που έχουν προστεθεί αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, αιθέρια έλαια, προϊόντα φυτικής προέλευσης διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι, επιτραπέζιες ελιές, πάστες ελιάς, τουρσιά, σάλτσες, ξηροί καρποί, όσπρια, προϊόντα με μέλι, αποξηραμένα φρούτα, μαστίχα, κρόκος κ.ά.

Ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής για τις μονάδες οικοτεχνικής Παραγωγής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.