ΑΠΕ/ΜΠΕ

To υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει ότι μέχρι και σήμερα 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές Λέσβου 1771 αυτοψίες. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ καθώς τα επιστημονικά και τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τα κλιμάκια των τοπικών φορέων βρίσκεται από την πρώτη ημέρα του σεισμού στο νησί της Λέσβου.

Ειδικότερα:

  • Διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα 1.771 αυτοψίες στο νησί της Λέσβου.  Κρίθηκαν κατοικήσιμα 762 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 1.009.
  • Από το σύνολο των αυτοψιών, 1.555  αφορούν  κατοικίες, από τις οποίες 674 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 881 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.
  • Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

 

 

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.