Με επίκεντρο τα όποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν έντονα την Αλόννησο και την Εύβοια, και ιδιαίτερα την Κύμη, συνεχίζεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ενεργοποίηση όλων των συνδυασμένων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και άλλων φορέων υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος των συνδυαστικών προσπαθειών είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν σε Αλόννησο και Εύβοια, να ανοίξουν οι οδικοί άξονες που οδηγούν σε αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς, καθώς και να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η κανονικότητα στη ζωή των πολιτών που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες.

Η συντονισμένη συνεργασία των δήμων και των Περιφερειών, σε συνδυασμό με την καθοριστική συμβολή των πολιτών, βοηθάνε καθοριστικά στον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών μέχρι σήμερα, σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές στις οποίες έχουν παρουσιαστεί εντονότερα προβλήματα.

Κατά την χθεσινή ημέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκτός των ανωτέρω:

α) Διέθεσε ένα (1) ελικόπτερο για την μεταφορά δύο ατόμων τα οποία ήταν εγκλωβισμένα στο σπίτι τους για ημέρες σε ορεινή περιοχή της Κύμης Ευβοίας.

β) Υπέβαλλε αίτημα στο ΓΕΕΘΑ για την διάθεση ελικοπτέρου του στρατού προκειμένου να μεταφέρει συνεργία της ΔΕΔΗΕ για την αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σημειώνεται ότι καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην Σκόπελο, όσο και στην Αλόννησο.

γ) Μερίμνησε για την αποστολή ειδικών προωθητικών μηχανημάτων του στρατού προκειμένου να μεταβούν στην Σκόπελο και στην Αλόννησο, τα οποία θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής το οποίο αναχωρεί στις 14.00 σήμερα.

Επιπλέον, καταβάλλεται προσπάθεια για την αποστολή επιπρόσθετων μηχανημάτων από το στρατό στην Αλόννησο έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο αποχιονισμός των βασικών δρόμων και η πρόσβαση σε σημεία που θεωρούνται κρίσιμα είτε για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου, είτε για μεμονωμένες περιοχές που επί μακρόν είναι αποκλεισμένα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάζουν τις επόμενες ώρες το σύνολο της Χώρας και ιδιαίτερα την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα γεγονός που σημαίνει ότι ολόκληρος Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.