Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland στο Στρασβούργο.

Ο κ. Jagland εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει τους τελευταίους μήνες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του τόνισε ότι «συναντά ένα διαχρονικό φίλο της Ελλάδας, αφού σε δύσκολες στιγμές στήριξε τη χώρα μας», αναφερόμενος στους αγώνες του κ. Jagland για τα ανθρώπινα δικαιώματα την περίοδο της δικτατορίας. Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε εκτενώς τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης, καταπολέμησης της διαφθοράς, για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας, σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Ο ίδιος αναφέρθηκε «στην αρμονική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε τον κ. Thorbjorn Jagland για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και των κοινών στόχων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως είπε.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.