Σημαντικές συναντήσεις είχε σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της τρίτης Διυπουργικής Συνάντησης του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sevcovic, και αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, το διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ian Bradsow, τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Nikolay Pavlov, καθώς και τους εκπροσώπους της BP, Gordon Birrell και Joe Murphy.

Από τις συζητήσεις που έγιναν προέκυψαν τα εξής:

1.      Για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB: Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της Ε.Ε. να συνδράμει στην επιτάχυνση των τεχνικών διαδικασιών που σχετίζονται με τα ΕΣΠΑ, ώστε η κατασκευή του αγωγού να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, μέσα στο 2018. Ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης και ο ομόλογος του κ. Pavlov συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας, προκειμένου να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση του έργου. Ήδη, η Ελλάδα έχει προχωρήσει στη δέσμευση των αναγκαίων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

2.      Για τον TAP: Διαπιστώθηκε η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική διάνοιξης τριών νέων σημείων σύνδεσης του TAP στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε, ακόμη, η προοπτική στενότερης συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ με την ALBANGAS, σε θέματα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης.

3.      Για το σταθμό ΥΦΑ, στην Αλεξανδρούπολη: Διαπιστώθηκε η ανάγκη ένταξης του έργου στο τρίτο πακέτο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI) και επισημάνθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των τεχνικοοικονομικών μελετών, με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των επενδυτών για την κατασκευή του.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.