ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Βαρσοβία, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Konrad Szymanski, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Οικονομική Διπλωματία, Αμερική και Ασία, κ. Marek Magierowski, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri.

Στη συνάντησή του με τον κ. Szymanski συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, συζητήθηκε το μέλλον της Ευρώπης με έμφαση στην κοινωνική διάσταση, οι εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και το Brexit.

Με τον κ. Magierowski συζητήθηκαν διμερή θέματα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια και ο αγροτικός τομέας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Fabrice Leggeri, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνδρομή του διεθνούς οργανισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και συντονισμού με την FRONTEX. Ο κ. Leggeri χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και πρόσθεσε ότι τα hot spots που βρίσκονται στη χώρα μας είναι υπόδειγμα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.