Την Τρίτη 4 Απριλίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς.

Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου δήλωσε «Η Ελλάδα δίνει μάχη για να παραμείνει δημιουργική παρά τη κρίση και δίνει ένα παράδειγμα προς όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Εκφραστής αυτού του οράματος, μέσω των δράσεων του, είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ. Δίνει πνοή σε αυτόν τον αγώνα, όταν οι εκδηλώσεις του έχουν συμπεριλάβει πόλεις όπως η Ελευσίνα αλλά και περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά που έως τώρα δεν είχαν παρουσία στον καλλιτεχνικό χάρτη.  Αγκαλιάζει και ενώνει όλες τις κοινωνικές ομάδες εκπροσωπώντας ακόμα και αυτούς που ο πόλεμος έφερε στη γη μας σε μία εποχή που η ρητορική του μίσους μολύνει τις συνειδήσεις. Στο πρόγραμμα του ξεδιπλώνονται όλες οι τέχνες και σε αρκετές περιπτώσεις συμπληρώνει η μία την άλλη.  Απευθύνεται στο κοινωνικό σύνολο δίνοντας τον ρόλο του θεατή σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα.  Το πνεύμα που αναδύεται από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπνέει, ενώνει και ενεργοποιεί τους πολίτες».

Κατεβάστε το σχετικό pdf με τις φετινές εκδηλώσεις.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.