ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε. – Παρουσίαση ελληνικής υποψηφιότητας για ΕΜΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Κατρούγκαλος, συναντήθηκε σήμερα με τους πρέσβεις των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για να παρουσιάσει τον φάκελο της υποψηφιότητας της χώρας μας για την μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα.

Ο πλήρης φάκελος υποβλήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ το ενημερωτικό φυλλάδιο της ελληνικής υποψηφιότητας ανευρίσκεται και στο διαδικτυακό τόπο www.emathens.eu.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα επιδιώξουμε  τις αναγκαίες διπλωματικές συμμαχίες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι  η χώρα μας διεκδικεί την έδρα με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Το επιδιώκουμε αυτό, αφενός για να δείξουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει πια δυναμικά ως χώρα κανονική -και όχι εξαρτώμενη από την επιτροπεία- στην Ευρώπη και στην κανονικότητα, και αφετέρου για να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της χώρας μας σε έναν τομέα όπως ο τομέας του φαρμάκου, όπου έχουμε σημαντικές επιτυχίες, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Η παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός,  δεν είναι σημαντική μόνο σε συμβολικό επίπεδο. Πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει σημαντικό ρυθμιστικό έργο στον στρατηγικό τομέα του φαρμάκου, προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, διασφαλίζοντας το ύψιστο αγαθό της υγείας. Απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους, και μόνον από την παρουσία του προσδοκούμε σημαντική ενίσχυση και των ροών επισκέψεων στην Ελλάδα και την άνοδο γενικά της τοπικής οικονομίας εκεί όπου θα λειτουργήσει.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.