Με πρωτοβουλία και οικονομική υποστήριξη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Ψυχολόγοι της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης και Παρέμβασης στην Κρίση του Ψ.Ν.Α, μετέβησαν στο νησί της Λέσβου, στην περιοχή Πλωμαρίου, στο χωριό Βρίσα, και σε γειτονικά χωριά από τις 23-6-2017 έως τις 28-6-2017.

Η ομάδα προσέφερε ψυχολογική και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και στήριξη στους γονείς και στα παιδιά των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό, καθώς επίσης πραγματοποίησε ομαδικές και ατομικές παρεμβάσεις σε ενήλικες και υπερήλικες.

Έγινε καταγραφή και αξιολόγηση των προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών και σχεδιάζεται, σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ., νέα παρέμβαση της ομάδας το φθινόπωρο, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, για την υποβοήθηση την προσαρμογής των μαθητών στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους ψυχολόγους της ομάδας του Ψ.Ν.Α. για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και στη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α. για την άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Υ.ΠΕ. για παροχή επιστημονικής υποστήριξης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.