Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. –  όπου εκτός της αφαίμαξης των δημόσιων  εσόδων διακυβεύεται και η  υγεία των πολιτών – κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας  αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα:

Στις 28 & 29 Μαρτίου 2017, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  Αττικής – Αιγαίου του Σ.Δ.Ο.Ε., σε ελέγχους που διενεργήσαν στην Πελοπόννησο, κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι:

  • Σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας

3.861,50 Λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι  υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες  3.090 λίτρων Αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 Λίτρων Ούζου και 352 λίτρων Μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

  • Σε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκε ποσότητα 345 φιαλών  αλκοολούχων ποτών με ενδείξεις παραποίησης των σημάτων (ετικέτες), 375 λίτρα αλκοολούχου ποτού αγνώστου ταυτότητας, 384 φιάλες καθαρού οινοπνεύματος με υπόνοια παραποίησης των στοιχείων προέλευσης του και εξοπλισμός αποκόλλησης ταινιών και επανατοποθέτησης πλαστών ετικετών και σημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την εύρεση της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας αλκοολούχων ποτών  από τους εμπλεκόμενους, τον προσδιορισμό των  δασμών κ.λ.π. φόρων που διέφυγαν της είσπραξης από το Ελληνικό Δημόσιο και τον εντοπισμό των προσώπων που παρασκευάζουν και διακινούν επικίνδυνα αλκοολούχα ποτά για τη δημόσια υγεία.

Το Σ.Δ.Ο.Ε.,  με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια  εμπειρία και τεχνογνωσία, την συνεργασία με τις λοιπές Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας,  θα συνεχίσει – με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα – τη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος .

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.