Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την  Ολομέλεια της Βουλής  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Κύρωση της Συμφωνίας για την συνεργασία τον τομέα του τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ.»

Η συμφωνία είχε υπογραφεί  μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ στις 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα.

Η εν λόγω κύρωση είναι  αποτέλεσμα της κοινής επιθυμίας των δύο χωρών για την ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων µέσω της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στη Βουλή τόνισε ότι οι τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής αποτελούν προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων και δυναμικών ξένων αγορών που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο στοχευμένα και μεθοδικά  από το 2015.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση του

τουριστικού ρεύματος επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων από το Κουβέιτ και την ευρύτερη περιοχή της  Μέσης Ανατολής προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ήδη το 2016 σε συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών υπήρξε διψήφια αύξηση από τις αγορές αυτές.

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των διμερών τουριστικών σχέσεων, και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσει σε νέες επωφελείς συνεργασίες» επισήμανε η κα Κουντουρά.

Ειδικότερα, με την συμφωνία  προβλέπεται η επιδίωξη και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού και συγκεκριμένα:

  • η δυνατότητα συμμετοχής σε τουριστικές διοργανώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην επικράτεια του άλλου Μέρους,
  • η διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ,
  • η γνωστοποίηση κινήτρων για τουριστικές επενδύσεις.
  • η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού,
  • η ενθάρρυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων,  µε σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών των δύο χωρών µέσω οργανωμένων και μεμονωμένων περιηγήσεων.
  • η ενθάρρυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, μελετών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού,
  • η ανταλλαγή πληροφοριών και υλικού τεκμηρίωσης που αφορούν στον τομέα της τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επίσης προβλέπεται η σύγκληση Μικτής Επιτροπής που θα επιβλέπει την πρόοδο και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.