ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με την υπ’ αριθμό 115/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιώς απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής που είχε καταθέσει η Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» κατά του Δήμου Κερατσινίου, ισχυριζόμενη ότι ο Δήμος προέβαινε σε εκτέλεση εργασιών εντός τμήματος του χώρου της έκτασης των Λιπασμάτων που θεωρεί ιδιοκτησία της.

Η εταιρία, που είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στις 9 Μαΐου 2017 είχε καταθέσει την εν λόγω αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πειραιά, επικαλούμενη μεγάλης έκτασης αυθαίρετες επεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου, με την καταπάτηση έκτασης εμβαδού 37.179 τ.μ., στο συγκεκριμένο χώρο. Στη δίκη που έγινε στις 22/6/2017 το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Κερατσινίου ενώ η απόφαση που εκδόθηκε χθες, δικαιώνει το Δήμο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την απόδοση της έκτασης των Λιπασμάτων στο λαό και η απόφαση της κυβέρνησης για την ικανοποίηση αυτού του πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής και των γειτονικών Δήμων, υλοποιήθηκε με την ψήφιση του άρθρου 19 του Νόμου 4404/2016, με το οποίο αποδόθηκε η αποκλειστική χρήση της έκτασης των Λιπασμάτων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.