«Η Ευρώπη στην Περιοχή μου» είναι μια πανευρωπαϊκή καμπάνια που ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργα στην περιοχή που ζουν και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η φετινή καμπάνια περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες:

εκδηλώσεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα

φωτογραφικό διαγωνισμό (από 2 Μαΐου έως 28 Αυγούστου 2017)

διαγωνισμό αναζήτησης έργου (project hunt) (από 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017)

– και διαγωνισμό blogging (από 2 Μαΐου έως 28 Αυγούστου 2017)

Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες το κοινό έχει την ευκαiρία να επισκεφθεί έργα αλλά και να μοιραστεί φωτογραφίες και εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Πανευρωπαϊκά εκατοντάδες έργα πρόκειται να ανοίξουν για τους επισκέπτες κυρίως το Μάιο, ενώ στην Ελλάδα περισσότερα από 35 έργα συμμετέχουν στην καμπάνια με εκδηλώσεις τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ανά περιφέρεια, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να ανακαλύψετε τα έργα και να λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς που έχουν έπαθλο ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.