ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνάντηση με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, είχαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα Βόλου και η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην περιοχή, η οποία έχει σταματήσει από το 2009.

Ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμες επισκευαστικές μονάδες στην ΧΖΛ, ότι η συζήτηση αφορά ήπιου χαρακτήρα ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, η οποία δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς και μικρές εργασίες «επ΄ αγκύρα», δηλαδή αποκατάσταση μηχανολογικών ή ηλεκτρικών βλαβών σε πλοία, που θα είναι αγκυροβολημένα. Πρόκειται για δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα προσφέρουν και θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος των Λιμενεργατών Βόλου, Θωμάς Κρητικός, ο οποίος πρότεινε να αναλάβει επενδυτής τμήμα των δραστηριοτήτων του λιμανιού, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του. Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε η διενέργεια διαγωνισμού, από τον οποίο θα προκύψει επενδυτής για τη δραστηριότητα της φορτοεκφόρτωσης. Ο επενδυτής, σε συνεργασία και με υπόδειξη του ΟΛΒ, θα μπορούσε να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του λιμανιού, με στόχο να αυξηθεί ο κύκλος της φορτοεκφόρτωσης και να μην διαταραχθούν οι θέσεις εργασίας.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.