Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, συζητούν σήμερα στο Υπουργείο τους τρόπους καλύτερης κατανόησης των επενδυτικών αναγκών καθώς και το ρόλο των χρηματοδοτικών προϊόντων της ΕΤΕπ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τα δύο μέρη έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία, για την ενίσχυση 9 ελληνικών Πανεπιστημίων με το ποσό των 138 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις τρεις οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν στις 22-02-16 για την στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, συνολικής χρηματοδότησης 203 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συζήτηση θα παρουσιαστούν παραδείγματα (case studies) επενδυτικών σχεδίων σε:

  • Κτιριακές Υποδομές
  • Ενεργειακή αναβάθμιση / Ενεργειακή Αυτονομία
  • Θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής

Χαιρετίζοντας την έναρξη της συζήτησης που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τις επενδύσεις στην εκπαίδευση ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είπε:

«Γεια σας , σας  καλωσορίζω

Να ευχαριστήσουμε πραγματικά τους συναδέλφους  μας από την Τράπεζα γιατί όταν το είχαμε πει τέλος Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου, αμέσως έγινε αποδεκτή η πρότασή μας να έρθουν και να μας παρουσιάσουν τις δυνατότητες  και κυρίως να μας παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

Εγώ δεν έχω να πω τίποτα ιδιαίτερο πέραν του ότι θα καθίσω όσο περισσότερο γίνεται για να ακούσω και να καταλάβω όλη αυτήν την προβληματική και κυρίως τις πληροφορίες που έχουν να μας δώσουν.

Τους ευχαριστώ και πάλι και θα είμαι εδώ να  ακούσω τα υπόλοιπα.»

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.