Το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί σαράντα παιδιά πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού.

Στην είσοδο του Μουσείου τα παιδιά υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, οι οποίοι μάλιστα τα προετοίμασαν με λίγα λόγια για τα εκθέματα που θα έβλεπαν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζοντας τη συνεργασία του για το ζήτημα του Προσφυγικού με τον ελβετικό πολιτιστικό οργανισμό Flux Laboratory, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το International Children’s Network, φιλοξένησε τα παιδιά για δύο περίπου ώρες στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου, έμαθαν για την ιστορία του μουσείου, του ναού του Παρθενώνα και την καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Περπάτησαν ανάμεσα στα γλυπτά, ήρθαν σε επαφή με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και έτσι θωράκισαν στη μνήμη τους, χρήσιμες για τη ζωή τους, εικόνες και ιδέες.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.