ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν στον τουρισμό κρουαζιέρας και στις προξενικές θεωρήσεις (Visa) πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα συναρμόδια υπουργεία.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κκ. Κουρουμπλή και Κατρούγκαλου, συζητήθηκαν τρόποι για τη διευκόλυνση τουριστών που φθάνουν στη χώρα μας μέσω κρουαζιέρας, αφού όπως επισημάνθηκε οι αφίξεις ξένων επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σημαντικά αυξημένες.

Επίσης, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ενισχυθούν με προσωπικό οι προξενικές αρχές σε χώρες όπου διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για θεωρήσεις εισόδου (visa). Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.