Την δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού  €500.000,00 για την  προμελέτη Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) για την περιοχή  της  Αμφιλοχίας ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αλλά και με την ολοκλήρωση της προμελέτης που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, ανοίγει οριστικά ο  δρόμος για την υλοποίηση των απαραίτητων  έργων  στην περιοχή της Αμφιλοχίας τα οποία και θα συμβάλλουν ουσιαστικά και μόνιμα:

  • στην επάρκεια αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου νερού ύδρευσης στις υδροδοτούμενες περιοχές αλλά και
  • στην αποτροπή του υποβιβασμού της στάθμης των υπόγειων υδροφορέων

Με την ολοκλήρωση  του προτεινόμενου έργου θα καταστεί  κατάλληλο για ύδρευση, νερό που σήμερα λόγω της έλλειψης  συστημάτων διύλισης χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση.

Στην ίδια απόφαση, το έργο της ύδρευσης του Δήμου Αμφιλοχίας, χαρακτηρίζεται από τον υπουργό ως «έργο Εθνικού Επιπέδου, ειδικό και σημαντικό» και εντάσσεται στον Προγραμματικό Σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

Υποβολή Θέματος

Με την συμβολή των ίδιων των πολιτών μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα τα οποία βρίσκετε μπροστά σας, όχι με την έννοια της εξυπηρέτησης μεμονωμένων προσωπικών δυσκολιών, αλλά με κύριο σκοπό τη γενίκευση και αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων.

Η καταγραφή των θεμάτων που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα θα γίνει αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφήσουμε τις ελλείψεις, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Πριν να υποβάλετε το θέμα σας, δείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Για την υποβολή των θεμάτων καθημερινότητάς σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.